01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Pestosnurrer
Oooolalaaaa disse er gode! Bakte disse med tanke på tilbehør til suppe, men innen suppa var ferdig var det nesten tomt for snurrene gitt.
Dette trenger du til 10-12 glutenfrie pestosnurrer, avhengig av størrelsen du velger: (oppskriften kan enkelt dobles)
- 1 pose Focacciamiks
- 3,5 dl lunkent vann
- 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
- 150 gram kesam
- 20 gram smør
- Pesto – enten hjemmelaget eller bruk ferdig på glass
- Frisk basilikum
- Revet parmesan (ikke nødvendig)
- Glutenfritt mel til utbaking (ikke alltid nødvendig)
- Bakeark
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på Focacciamiksen og bytt ut olje med smør.
- Sett til heving i ca 30 min.
- Mens deigen hever lager du pesto, eller finner frem ingredienser til fyllet.
- Bruk en silikon matte til utkjevling. Dersom deigen føles vell klissete bruker du litt ekstra glutenfritt mel, og ruk det du har tilgjengelig.
- Kjevle ut deigen slik du gjør når du lager kanelsnurrer.
- Smør pesto utover deigen, dryss gjerne litt frisk basilikum og eventuelt litt revet parmesan.
- Rull sammen, kutt i passe biter og legg på en bakeplate kledd med bakeark.
- Hev gjerne en rund til før du setter til steking, midt i ovnen, på 210 grader i ca 25 min. Følg med på steketiden.
- Avkjøles på rist før du inviterer til smaking!
God fornøyelse!