01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Bollesnurr
En miks, mange muligheter!! Har du miksen Søt Bakemiks i hus og det frister med noe skikkelig godt så synes jeg denne er verdt en bakst.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks
- 1/2 pk fersk gjær
- 1,5 dl (143 gram) kesam
- 20 g smør
- 2 dl melk
- 1/2 pk vaniljekrem
- Kanel
- Egg til pensling
- Melis til dekor
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen med miks. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle, vaniljekrem og kanel.
- Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking. Så smører du på vaniljekrem og strør på kanel. Ønsker du mer søtt kan du strø litt rårørsukker på toppen.
- Rull så deigen sammen på langs. Når du har rullet sammen skjærer du et kutt på langs, men beholder en del i hver ende slik at stykkene holdes sammen. Så tvinner du de to stykkene sammen og sørger for at skjøten kommer opp.
- Legg brødet på en stekeplate kledd med bakepapir og sett til ny heving, minimum 30 min.
- Sett ovnen på 200 grader, pensle med sammenpisket egg, og stek i 20-25 min. Følg med på steketiden og ta ut Bollesnurren når den har fått en fin og gylden farge. Avkjøles lett på rist før du pynter med litt melisglasur.
God fornøyelse!