07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Cookies med revet sitron og sjokolade
Cookie med ny smakskombinajson - så utrolig godt med sitron og sjokolade!
Nå er sitronene på sitt beste så om du føler for en søt liten treat så prøv denne varianten da vel?
Dette trenger du:
- 150 gram mykt smør
- 180 gram havregryn, glutenfrie
- 75 gram rårørsukker
- 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
- 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts havsalt
- 1 økologisk sitron (kjøp økologisk siden du skal bruke skallet og slipper å tenke på sprøytestoffer)
- 1 neve sjokoladebiter (jeg brukte her Freia Melkesjokoladelinser)
- 2 egg
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Mål opp havregryn, rismel, maismel, vaniljesukker og havsalt og bland
- Riv skallet av sitronen og tilsett melblandingen
- Tilsett mykt smør og egg
- Skvis halve sitronen i blandingen
- Bland godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin)
- Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig og form med hendene
- Legges på stekebrett kledd med bakepapir
- Stekes i 12-15 min, følg med på tiden.
- Avvkjøles på rist
Nyyytes! God fornøyelse! :)