01/10/2019
Eltefrie og grove baguetter
Flere eltefrie tips med denne miksen. Nydelig som tilbehør til en enkel suppe for eksempel. Og så god at dette kan alle spise ;)
Dette trenger du:
- 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 0,5 ts tørrgjær
- 6 dl kaldt vann
- Ekstra mel til utbaking (bruk det du har av glutenfritt mel - min favoritt her er fullkorn Rismel)
- 1 baguette form/ stekebrett
- Silikon/ bakematte
Dette gjør du:
- Bland alt det tørre i en bakebolle (bakemiks og tørrgjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv/ slikkepott. Deigen skal være klissete.
- Dekk bollen med lokk.
- La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
- Dryss litt mel på en silikonmatte, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør gjerne litt mer mel slik at deigen blir mindre klissete, men ikke overdriv da deigen skal holde seg litt løs og klissete. Bruk gjerne hendene til å forme deigen.
- Del deigen i tre like deler
- Rull tre pølser og legg på baguetteform kledd med bakepapir
- Sett til heving ca 45 min
- Sett på ovnen 250 grader med stekebrett i
- Når ovnen er varm, lager du noen små snitt i hver baguetter for du setter inn baguettene, midt i ovnen og steker i ca 15 min.
- Avkjøles på rist
Baguettene blir skikkelig røffe i utseende og supergode i smaken.
Perfekt til suppe, salat, gryteretter eller med godt pålegg i.
Godt fornøyelse! ;)