01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Eltefritt brød
Eltefritt brød har jeg tenkt på leeeenge! Og nå fikk jeg endelig testes det ut og er superhappy med et fantastisk godt brød! Så her kommer det en enkel, god oppskrift på et eltefritt brød med minimalt med gjær.
Dette trenger du:
- 2 poser (800 gram) Brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 80 gram solsikkekjerner
- 1 ts salt
- 0,5 ts tørrgjær
- 7 dl kaldt vann
- Ekstra mel til utbaking
- 1 jerngryte med lokk, ca 3,6 liter
- Silikon/ bakematte
Dette gjør du:
- Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, solsikkekjerner, gjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
- Dekk bollen med plastfolie.
- La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
- Dryss litt mel på en silikonmatte, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel slik at deigen blir mindre klissete. bruk gjerne hendene til å forme deigen.
- Legg deigen tilbake i bakebollen og etterhev ca 1 time.
- Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryta uten brøddeig, nest nederste trinn.
- Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel i bunn og legger deigen oppi.
- Sett på lokket og stek i 45 min.
- Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 15-20 min.
- Steketiden varierer fra ovn til ovn, men brødet er ferdig når det har fått en gylden farge og gir fra seg en hul lyd om du banker på det under.
- Oppbevarer brødet i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen.
Riktig god fornøyelse! P.s Jeg lot brødet ligge kun i kjøkkenhåndkle til neste dag og brødet var jo like godt! Den sprø skorpa bidrar muligens til at det holder på saftigheten inni? Må ikke glemme å fortelle at denne oppskriften ble jeg inspirert til av de flinke jentene bak Our Kitchen Stories – sjekk ut siden deres, der finner du masse inspirasjon! <3