02/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Galette med bokhvetepannekaker
Når du plutselig finner ut at det er årets Pannekakedag og du i tillegg har en oppskrift liggende på en fantastisk god løsning på pannekakepai - ja da er det bare til å dele den. Håper du er enig?
Dette trenger du:
- 4-5 Bokhvetepannekaker se oppskrift her
- 2 store løk
- 200 gram bacon, gjerne røkt
- Olivenolje
- 4 egg
- 2,5 dl matfløte
- 150 gram revet Västerbotten ost eller Comtè ost
- Litt timian, oregano
- Paiform
- Bakeark
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Legg et bakepapir i bunn av paiformen
- Dekk bunnen med 4-5 pannekaker, la de overlappe hverandre
- Skjær opp løken i tynne skiver og stek lett i litt olje til løken er blank.
- Kutt så opp bacon i passe biter og stek videre.
- Fordel revet ost over bunnen før du legger på den stekte løken og bacon.
- Visp egg og matfløte lett sammen, krydre med litt pepper og hell over fyllet.
- Strø litt timian og oregano (eller andre urter) over
- Stekes i ca 25 min, midt i ovnen. Legg et bakepapir over om du synes den fort blir brun i kantene
- Bland en grønn salat, rist noen hasselnøtter du strør over salten, og nyt denne deilige retten på en helt vanlig dag eller på årets Pannekakedag?!
God fornøyelse! <3