07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Glutenfri eplekake
Eplekake… duften av epler og kanel….minner meg egentlig om mormor… mens denne er glutenfri!
Dette trenger du:
- 4 epler, helst norske og økologiske
- 2 ss kanel
- 1 ts rårørsukker
- 200 gram smør
- 155 gram rårørsukker
- 4 egg
- 170 gram Bolle miks
- 1 ts bakepulver
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader. Skrell eplene og del opp i tynne båter/skiver som du så blander med kanel og litt sukker. Enkleste måten å få til dette på er å legge eplebåtene i en liten pose, tilsett kanel og sukker, rist og bland godt.
- Pisk smør og sukker hvitt, og om du bruker rårørsukker og ikke synes det løser seg helt opp er det helt ok.
- Tilsett så ett og ett egg og tilslutt sikter du over mel, pluss bakepulver, og blander forsiktig.
- Fordel røra så i en kledd kakeform, jeg brukte den minste på ca 20 cm. Hell litt røre i formen først før du legger eplebåtene ned i og så heller på resten av røra og fordeler resten av eplebåtene på toppen. Trygg eplebåtene ned i røra slik. Om du vil kan du strø litt perlesukker på toppen før du setter den inn i ovnen.
- Stekes midt i ovnen i ca 35 min. Følg med på tiden og legg et bakeark på toppen om du synes kaken fort blir godt stekt på toppen (hvilke min gjorde)
Avkjøles på rist – men serveres gjerne lunken med litt krem eller vaniljekesam. God fornøyelse!