07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Glutenfri julekake
«Alt er mulig» om du har en bolle-miks pose tilgjengelig. Denne gangen ble det Julekake – smaker jo himmelsk som den er eller så serverer du den tradisjonelt med smør og brunost. Kos blir det, garantert!
Dette trenger du:
- 1 pose Bollemiks
- 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk
- 143 gram kesam
- 2 dl melk
- 20 gram smør
- 2 ts kardemomme
- 1 lite pakke rosiner (ca 43 gram)
- Egg til pensling
- 1 bakepapir
- En liten springform
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, og tilsett ekstra kardemomme og rosiner.
- Bland godt og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min på et lunt sted.
- Form deigen på en bakematte – og dette får du fint til uten noe ekstra mel. Skulle deigen være litt klissete bruker du litt jyttemel på hendene og former en stor bolle.
- Legg deigen i en kledd springform og sett til ny heving, ca 30 min.
- Pensle julekaken med sammenpisket egg før du setter til steking.
- STEKETID: Sett stekeovnen på 200 grader, over- og under varme og stek på nederste rille i ca 25 min. Synes du toppen blir for brun så legger du et bakeark på toppen. Følg med på steketiden!
Avkjøles på rist før du skjærer opp i passende stykker og server som den er eller med det du liker best. God fornøyelse!