01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Kanelsnurrer med vaniljekrem
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Denne søndagen ble det litt opprydding i kjøleskapet og jeg endret litt på ingrediensene basert på hva jeg hadde tilgjengelig, men gode det skal jeg love deg at de ble ;)
Dette trenger du til ca 12 snurrer:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær
- 150 gram naturell yoghurt (eller bruk kesam slik det står på bakemiksen)
- 20 g smør
- 2 dl melk
- 1 pk vaniljekrem Piano, eller lag den selv fra bunnen med denne oppskriften
- Litt kanel
- Egg til pensling (ikke nødvendig)
- (Bakematte, bakespatel og kjevle)
- Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen.
- Ha gjerne litt ekstra mel tilgjengelig selvom det stort sett går fint uten.
- Kjevle ut en rektangulær lei og smør vaniljekrem utover før du drysser kanel over.
- Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 12 like store biter
- Kle et stekebrett med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving.
- Sett til ny heving, 30 min.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
- Avkjøles på rist
God fornøyelse! :)