25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Knekkebrød med kremet tranebærost
Denne kremosten tar de hjemmelagede knekkebrødene til nye høyder ;)
Jeg synes fargen ble så fin i tillegg til at det smaker veldig godt selvfølgelig. Oppskriften får du her;
Til hjemmelagede Knekkebrød trenger du:
- 1 pose Knekkebrødmiks
- 5 dl vann
- litt havsalt
Det er flere av dere som savner denne miksen ute i butikk og det beste tipset her er å bestille direkte hos allergikost, så får du den sendt direkte hjem til deg. Følg denne linken til deres nettside
Til å lage kremet tranebærost trenger du:
- 1 friske tranebær
- 2 ss juice (jeg brukte appelsin)
- 1 ss lønnesirup
- 1/2 ts revet sitronskall (bruk økologisk sitron som ikke er sprøytet)
- 1 pk Snøfrisk naturell (125 gram)
- Litt salt og pepper
- Tranebær til pynt
- Frisk timian eller rosmarin
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Knekkebrødmiks posen. Etter å ha kjevlet ut røra, strør du bittelitt havsalt over.
- Stek i 5 min før du tar ut og deler opp i passe størrelse. Bruk en pizzaskjærer til dette, det gjør det hele enklere. Du lager enkle riller uten å skjære helt igjennom, og på den måten er det enkelt å dele opp når knekkebrødene er ferdig stekt.
- Etter endt steketid tar du bakepapiret av og setter så knekkebrødene tilbake i avslått ovn med døren litt på gløtt – la de gjerne stå der noen timer så sikrer du at knekkebrødene blir skikkelig sprø.
- Del så opp og legg i en type kakeboks, ikke plastboks for da vil de etterhvert bli myke.
- Kremet tranebærost lager du slik:
- Ha tranebær, juice, sitronskal og lønnesirup i en liten kjele
- La det koke sammen på svak varme til tranebærene er myke og det hele er blitt som en tykk saus. Avkjøl dette
- Ta snøfris i en bolle og visp den myk sammen
- Tilsett litt salt og pepper og visp sammen
- Tilsett så først halvparten av tranebærsausen og bland sammen, tilsett mer og rør sammen til du synes den har passe konsistens og smak. Om du vil ha den helt uten klumper kjører du den i en blender, hvis ikke holder det å røre sammen med en visp.
Så enkelt, og så godt! God fornøyelse!
Tranebærkremosten smaker sikker like godt på en ristet skive med fiberbrød, tror du ikke? ;)