07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Krydderbollekake
Her snakker vi julestemning.
Dette trenger du:
- 1 pose Bollemiks
- 1 pk tørr eller 1/2 pk fersk gjær
- 3 dl melk
- 143 gram kesam
- 20 gram smør
- 1/2 ts malt nellik
- 1/4 ts allehånde (kan droppes)
- 1/2 ts revet muskatnøtt
- 1/2 ts kanel
- 125 gram rosiner (kan også droppes om du ikke liker rosiner)
- 1 pk ferdig vaniljekrem
- 1 egg til pensling
- Melis til melisdryss
- 1 kakeform/ springform str 20-24 cm
- 1 bakepapir
- Silikonmatte og kjevle
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av bolle miksen og tilsett krydderet i melmiksen. Husk at alle de våte ingrediensene skal være fingerlunkent.
- Bland deigen godt i kjøkkenmaskinen, 10 min, og sett til heving minimum 30 min.
- Ta en del av deigen (ca 1/3 del) og kjevle til en leiv du kan legge i bunn av den smurte kakeformen. Pass på at du lar deigen gå litt oppover kanten. Resten av deigen kjevler du ut som om du skal lage kanelsnurrer.
- Smør vaniljekrem på før du ruller sammen. Kuttes i passe tykke deler og danderes i kakeformen, stående. Start alltid med en snurr i midten og jobb deg så videre utover. Sett til ny heving, ca 30 min.
- Stekes på 200 grader, over- og undervarme, i ca 40 min. Følg med på tiden.
- La kaken avkjøles på rist, dryss litt melis over og server.
Nydelig julekake! God fornøyelse! <3