07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Lag på lag dessert
Den perfekte desserten om du har julekaker til overs eller andre "smuler" du vil benytte, og om det er på tide å rydde litt i bærskuffen. Skikkelig godt er det også! Dette holder til 8 pers ca.
Dette trenger du:
- 550 gram bær (jeg blandet bjørnebaær, blåbær, bringebær og solbær hvor bringebær og solbær var fryst og resten friske) Hold gjerne av noen til pynt
- 2 ss rårørsukker
- revet skall av 1/2 sitron (økologisk slik at skallet er mest mulig rent)
- 1 stk hel kanel
- 1 stk stjerneanis (ikke nødvendig)
Til ostekremen trenger du:
- 1 liten pakke Philadelphia ost (200 gram)
- 2 ss melis
- 1 pk kremfløte
- Julekaker eller andre kakesmuler
Dette gjør du:
- Kok opp bær sammen med sukker, sitronskall, kanelstang og stjerneanis.
- Avkjøl bærene
- Pisk kremost og melis luftig
- Pisk fløten til krem og bland denne lett sammen med kremosten
- Knus så julekakene og legg lagvis krem, julekaker og bær
- Pynt med litt friske bær
- Server gjerne i en stor bolle og la gjestene forsyne seg selv, eller om du ønsker en litt finere servering lager du små porsjons størrelser.
Dette er en ganske stor porsjon så jeg endte med en god del bær til overs og valgte derfor å fryse ned til en annen anledning