07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Lemoncurd
Smakfull, veldig søtt tilbehør til både pannekaker og scones dette her. Blir du, som meg, fristet når du går i butikken og ser frisk frukt og grønnsaker og tar det du finner som utgangspunkt for å lage noe godt? Jeg kom over nydelige, friske sitroner i min lokale matbutikk og tok med meg noen hjem. Søkte litt her og der og kom over denne oppskriften fra Lise Finckenhagen.
Dette trenger du:
- 1 dl ferskpresset sitronsaft (tilsvarer 1,5 sitron)
- 1 1/2 dl sukker (dette ble søtt så neste gang vil jeg redusere noe)
- 1 1/2 ss maisenna
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 2 ss meierismør
Dette gjør du:
- Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
- Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle og visp til blandingen er klumpfri.
- Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
- Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring med visp.
- Kok kremen i ett minutt samtidig som du visper for å unngå klumper.
- Trekke kasserollen til siden og tilsett smør som du visper inn.
- Hell kremen over i en bolle og avkjøl.
- Oppbevar lemoncurden i kjøleskapet.
Prøv som tilbehør til pannekaker eller på nybakte scones! God fornøyelse! <3