01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Loff med pesto og parmesan
Lyst til å prøve noe nytt? Perfekt til en god suppe eller tapas.
Dette trenger du:
- 1 pose Focacciamiks
- 1 pk tørrgjær event 1/2 pk fersk gjær
- 3,5 dl lunkent vann
- 150 gram Kesam (tilsvarer ca 1/2 boks)
- 20 gram smeltet smør
- Pesto – se egen oppskrift på hjemmelaget pesto her
- Parmesan (kan sløyfes)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen og bland godt.
- La deigen heve litt i bakebollen før du legger den på en silikonmatte. Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til en passe leiv (lengde som 1 liter brødform og bred nok til at den kan rulles løst sammen).
- Så smører du med leiven med pesto og strør revet parmesan over for du ruller løst sammen. Legg leiven i smurt brødform og sett til heving i ca 30 min på et lunt sted. Lag gjerne noen snitt på tvers før du setter til heving.
- Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme, og stek loffen i ca 50 min.
- La loffen avkjøles før du begynner å skjære i den.
Smaker så godt! God fornøyelse!