01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Müslibrød
Glutenfritt müslibrød, et fristende og godt grovbrød!
Dette trenger du:
- 1 pose Fiberbrød miks
- 3,5 dl vann
- 1 pose tørrgjær eller 1/2 pk gjær
- En liten neve tørket fiken og/ eller aprikos eller annen tørket frukt du liker
- 1 brødform 1 liter
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen og tilsett i tillegg en liten neve med hakkede tørkede frukter. La alt blandes godt.
- Ta deigen i smurt brødform og pensel med litt vann eller olje.
- La heve vell 15 min før du steker midt i ovnen på 200 grader i ca 50 min.
- Avkjøles på rist.
Brødet blir naturlig nok litt søtere enn vanligvis, men smaker veldig godt som et alternativ til ditt vanlige fiberbrød og er også fantastisk godt til en ostekveld. Og jeg kan love deg at det er ganske mye sunnere enn om du velger salte, glutenfrie kjeks som tilbehør. Del også opp litt ulike grønnsaker som paprika, stangselleri o.l og det blir en riktig hyggelig kveld