01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Ostehorn
Disse smaker godt til frokost, lunsj, i matpakka, med på tur, i solveggen eller til kvelds. Jeg baker alltid dobbelt porsjon slik at jeg kan lage litt forskjellige type horn; halvparten som disse med ost og resten med ost og skinke. Smaker selvfølgelig helt fantastisk nystekte og lune, men ikke så værst å putte i fryseren og ta ut etterhvert heller. Da gjør det seg veldig med en liten lunk i ovnen eller i mikrobølgeovnen.
Dette trenger du til 8 glutenfrie ostehorn: (kan dobles)
- 1 pose Focaccia miks
- 1/2 pk fersk gjær
- 3,5 dl lunken vann
- 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
- 20 gram smeltet smør
- 150 gram revet ost (Jarlsberg)
- Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på posen, og bytt ut andel olje med smør
- La deigen heve min. 30 min i bakebollen
- Finn frem silikonmatte/ bakematte og strø litt ekstra mel på denne
- Deigen er litt klissete så bruk en bakespatel til å få deigen ut av bakebollen
- Strø litt ekstra mel på deigen og formen den med hendene før du kjevler ut til en rund leiv.
- Del opp i 8 «pizzastykker» med en pizzaskjærer og strø ønsket mengde ost på.
- Rull sammen horn og sett på stekebrett kledd med bakepapir.
- Heves i 30-45 min
- Stekes på 210 grader i ca 25 min
- Avkjøles på rist
God fornøyelse!