01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Pestobrød
Snakk om overraskende saftig og smakfull variant! Denne må du bare prøve om du har lyst på noe fristende nybakt, tilbehør til salat eller lage din egen club sandwich? Mange muligheter med denne løsningen men først og fremst skikkelig, skikkelig godt!
Dette trenger du:
- 1 pose Focaccia miks
- 1/2 pk fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
- 150 gram kesam (halve boksen)
- 20 gram olivenolje
- 3,5 dl vann
- Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig for utbaking. Her bruker du det du har, tenker jeg.
Dette trenger du til fyll:
- 5 ss pesto
- 125 gram mozzarella ost (1 pose)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen. Husk at kesam skal ha samme lunken temperatur som all væsken du tilsetter. Jeg løser dette enkelt ved å ta varmt vann fra springen og blander dette med kesam før jeg løser opp gjæren i den lunkne væsken. Bruk litt ekstra tid på heving, det vil si at du lar deigen heve minimum 30 min i bakebollen før du baker ut.
- Finn frem en silikonmatte, kjevle og litt ekstra glutenfritt mel. Strø litt mel på silikonmatten før du legger deigen på. Jobb litt med deigen om den er for løs til å kjevle ut. Det går enkelt om du da bruker litt ekstra mel til utbaking. Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på pesto og riv mozzarellaost over. Ikke så enkelt å rive mozzarellaosten men forsøk å fordele det utover.
- Rull så deigen sammen på langs. Her bruker jeg en bakespatel for å gjøre det lettere om deigen henger igjen i underlaget. Når du har rullet sammen skjærer du et kutt på langs men beholder en del i hver ende slik at stykkene holdes sammen.
- Så tvinner du de to stykkene sammen og sørger for at skjøten kommer opp.
- Legg brødet på en stekeplate kledd med bakepapir og sett til ny heving, minimum 30 min.
- Sett ovnen på 250 grader men skru ned til 200 grader når du setter inn brødet. Stekes i ca 25 minutter til overflaten har fått en fin og gylden farge.
Avkjøles og nytes fersk.