Prinsessekake

Prinsessekake

Hvem ønsker seg ikke en ekte prinsesskake?

Dette trenger du:

  • 1 pose Søt Bakemiks
  • 1 pk Tine vaniljekrem (eller du lager den selv fra bunn av)
  • 1 kakeform 26 cm
  • Smør
  • Kanel
  • Sukker
  • 1 egg
  • Melis

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten beskrevet på posen.
  • Hev deigen i 30-60 min i bakebollen.
  • Legg deigen på en silikonmatte, da sparer du deg for mulig gris. Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig.
  • Kjevl ut ca 1/3 av deigen til en rund leiv og legg i bunn av smurt kakeform eller kle formen med bakepapir. Trykk deigen litt oppover kanten.
  • Smør så på ett lag med vaniljekrem.
  • Kjevle ut resten av deigen til en rektangulær leiv, smør på mykt smør, dryss på kanel og litt sukker.
  • Rull sammen deigen og del opp ca 3 cm tykke boller.
  • Disse legges så i formen. Start med tre i midten og fordel resten rundt.
  • Det kan godt være litt luft siden deigen skal etterheve ca 30 min.
  • Lag en grop i hver bolle og legg på en god skje med vaniljekrem.
  • Pensles med egg (ikke nødvendig) før du steker den på 200 grader i ca 30 min.

Avkjøles på rist før du pynter med melis. Nytes!