01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Prinsessekake
Hvem ønsker seg ikke en ekte prinsesskake?
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks
- 1 pk Tine vaniljekrem (eller du lager den selv fra bunn av)
- 1 kakeform 26 cm
- Smør
- Kanel
- Sukker
- 1 egg
- Melis
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten beskrevet på posen.
- Hev deigen i 30-60 min i bakebollen.
- Legg deigen på en silikonmatte, da sparer du deg for mulig gris. Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig.
- Kjevl ut ca 1/3 av deigen til en rund leiv og legg i bunn av smurt kakeform eller kle formen med bakepapir. Trykk deigen litt oppover kanten.
- Smør så på ett lag med vaniljekrem.
- Kjevle ut resten av deigen til en rektangulær leiv, smør på mykt smør, dryss på kanel og litt sukker.
- Rull sammen deigen og del opp ca 3 cm tykke boller.
- Disse legges så i formen. Start med tre i midten og fordel resten rundt.
- Det kan godt være litt luft siden deigen skal etterheve ca 30 min.
- Lag en grop i hver bolle og legg på en god skje med vaniljekrem.
- Pensles med egg (ikke nødvendig) før du steker den på 200 grader i ca 30 min.
Avkjøles på rist før du pynter med melis. Nytes!