07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Eltefritt brød
Glutenfritt, hjemmebakt brød er det mange som rynker på nesa over, eller bare kjenner på usikkerheten knyttet til vanskelig, klissete deig å jobbe med, dårlig til å heve og tørt og smakløst.
Nå vil jeg si det har blitt enda enklere å sikre et skikkelig godt og smakfullt glutenfritt brød med denne miksen.
Du blander alt kvelden før med vann og litt gjær, setter til heving på kjøkkenbenken over natten og sikrer en knall start på dagen med enten brød eller rundstykker
Helt klart verdt en bakst eller to og helt klart blitt en av mine favoritter!
ØKOLOGISK, GLUTENFRI MIKS
Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få til denne. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme brødet eller rundstykker om du ønsker å prøve ut det. Kan være lurt å ha litt ekstra mel sånn bare i tilfelle. Sjekk oppskriftsiden for flere tips og oppskrifter, eller følg denne linken.
NØKKELHULLMERKET
Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.
INGREDIENSER:
Fullkorn havre*, maisstivelse*, fullkorn rismel*, brunt hirsemel*, solsikkefrø*, bokhveteflak*, linfrø*, fullkorn risflak*, chaifrø*(salvia hispanica) havsalt, fortykner; guargum*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS
Energi 1601 kJ/381 kcal
Fett 9,7g
Mettet fett 1,3g
Karbohydrater 58,9g
Sukkerarter 0,6g
Fiber 8,1g
Protein 10,4g
Salt 1,442g
NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST (inkl vann og 1/2 ts tørrgjær)
Energi 1056kJ/ 251 kcal
Fett 6,2g
herav Mettet fett 0,8g
Karbohydrater 39,4g
herav Sukkerarter 0,4g
Fiber 5,2g
Protein 6,8g
Salt 0,922 g