07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Quinoa smuldrepai med epler og kanel
Smuldrepai er vel noe av det enkleste, diggeste og beste som finnes om vi snakker om en kake eller dessert du ønsker å få til i en fei?
Her er det epler og kanel blandet med sprø "quinoasmuler" som gjør susen. Sjekk ut oppsrkfiten og se hva du selv synes?
Dette trenger du:
- 125 gram mykt smør
- 1 dl havregryn, glutenfrie
- 0,75 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
- 0,25 dl Fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 dl rårørsukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 3 epler, gjerne økologiske for da kan du bruke hele eple, inkl skall
- 2-3 ts kanel
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
- Mål opp havregryn, quinoamel, rismel og vaniljesukker
- Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin.
- Del opp eplene i passe biter/ terninger og legg i en brødpose som du så strør kanel over og blander godt sammen, i posen.
- Bland dette sammen med deigen og fordel rundt i paiformen. Dette blir klumpete og ujevnt men det er meningen ;).
- Pynt gjerne med noen hele epleskiver som på bildet - det blir dekorativt.
- Stekes i 20-25 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge
- Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljekesam
God fornøyelse! :)