Rustikk pai

Rustikk pai

Jeg er kanskje i overkant glad i rotfrukter og denne varianten er virkelig en herlig variant – passer godt til kylling eller kjøtt, eller som den er, rett og slett. Inspirasjon til denne fant jeg på meny.no.

Dette trenger du:

  • 1 pose Paimiks
  • 1 egg
  • 80 gram smør
  • 4-6 ss vann
  • 1 stor rødløk
  • 1 stor rødbete
  • 1 del søtpotet eller gulbete
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk pære
  • 1 liten rød chili
  • rosmarin- eller timian kvister
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss balsamico eddik
  • salt & pepper
  • eventuelt 1 egg til pensling

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på pai miksen, pakk deigen inn i plast og legg kaldt i min 30 min.
  • I mellomtiden deler du opp grønnsakene; løk rødbete, søtpotet/ nepe i smale båter, hvitløk i tynne skiver, chili hakkes men husk å fjerne alle frøene først, pæren i båter. Bland alt i en bakebolle og hell på olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og bland godt.
  • Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
  • Kjevle paibunnen direkte ut på et bakeark – ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom deigen oppleves klissete. Hell innholdet i bakebollen over på paibunnen og brett opp kantene rundt. Legg rosmarin- og eller timian kvister på toppen.
  • Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min.

Serveres varm, alene eller med det du synes passer til. Gled deg! God fornøyelse!