11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Rustikk pai
Jeg er kanskje i overkant glad i rotfrukter og denne varianten er virkelig en herlig variant – passer godt til kylling eller kjøtt, eller som den er, rett og slett. Inspirasjon til denne fant jeg på meny.no.
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks
- 1 egg
- 80 gram smør
- 4-6 ss vann
- 1 stor rødløk
- 1 stor rødbete
- 1 del søtpotet eller gulbete
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk pære
- 1 liten rød chili
- rosmarin- eller timian kvister
- 5 ss olivenolje
- 2 ss balsamico eddik
- salt & pepper
- eventuelt 1 egg til pensling
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på pai miksen, pakk deigen inn i plast og legg kaldt i min 30 min.
- I mellomtiden deler du opp grønnsakene; løk rødbete, søtpotet/ nepe i smale båter, hvitløk i tynne skiver, chili hakkes men husk å fjerne alle frøene først, pæren i båter. Bland alt i en bakebolle og hell på olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og bland godt.
- Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
- Kjevle paibunnen direkte ut på et bakeark – ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom deigen oppleves klissete. Hell innholdet i bakebollen over på paibunnen og brett opp kantene rundt. Legg rosmarin- og eller timian kvister på toppen.
- Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min.
Serveres varm, alene eller med det du synes passer til. Gled deg! God fornøyelse!