25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Scones med tranebær og nøtter
En rask liten mulighet på en avslappet, lat morgen eller sen lunsj.
Dette trenger du:
- 1 pose Rundstykker uten gjær miks
- 2,5 dl skummet kultur eller naturell yoghurt
- 0,5 dl appelsin juice
- 100 gram meierismør
- 2 dl hakkede hasselnøtter
- 0,5 dl hakkede tranebær
- (jeg brukte tranebær fra Sunmaid som er ganske søte og dermed tilsatte jeg ikke noe mer sukker i deigen)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader, over- og under varme.
- Hell miksen i en egnet bakebolle og tilsett smør i terninger som du så knar inn i deigen. Ha i melk og juice og elt det gost sammen til en klissete deig. Du kan fint bare røre sammen med en røre. Tilslutt tilsetter du nøtter og tranebær. Form ca 12 scones som du legger på en bakepapir kledd stekeplate. Jeg formet hver og en enkelt ved hjelp av hender.
- Stek scones midt i ovnen i ca 20 min – følg med på steketiden.
Smaker kjempegodt som de er men også godt med en skive ost eller litt syltetøy. God fornøyelse!