01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Sjokoladesnurrer
Lørdager, uten planer, er vel de beste dagene? Jeg er ihvertfall veldig glad i lørdager, og kanskje i overkant glad i å bake. Tester ut nye muligheter og kombinasjoner til mine mikser og i dag var det sjokoladesnurrer som var i hodet. Jeg finner stadig inspirasjon på nettet, på alle mat bloggere og tips som legges ut. De fleste er jo ikke glutenfrie, men det er det jo relativt enkelt å gjøre noe med. Disse sjokoladesnurrene ble en suksess – og her har du fremgangsmåten.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 dl melk (kan erstattes med laktosefri melk)
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær (jeg må innrømme jeg synes fersk gjør gir best resultat og det sier jeg etter at jeg lenge har ment at tørrgjør fungerer like bra..)
- 1/2 boks Kesam (ca 143g) (kan også erstattes med soyayoghurt)
- 20 gram smeltet meierismør
- 3 ss mykt smør
- 1,5 ss kakao
- Litt brunt sukker
- Sjokoladebiter (Hakket kokesjokolade eller ferdig sjokoladebiter)
- Bakeark
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på miksen. NB! Pass på at alt er lunkent når du tilsetter – bland melk, kesam og smør og varm det opp i samme kjele).
- La deigen heve ca 30 min i bakebollen før du kjevler ut deigen som om du skal lage kanelboller. Bland mykt smør med kakao og litt sukker. Smak deg frem her til hvor søtt du ønsker fyllet. Smør dette utover den ene halve delen og brett så den andre halvdelen over denne.
- Skjær så passe tykke remser som du så tvinner rundt og legger på stekebrett kledd med bakepapir. Sett til ny heving før du eventuelt pensler meg sammenpisket egg, og setter til steking midt i ovnen på 200 grader, over- og under varme. Steketid ca 15 min, men følg med.
- Avkjøles kjapt på rist før du inviterer din gjeng til en glutenfri, superdigg sjokoladesnurr!
God fornøyelse!