11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Tomatsuppe med fiberbrød
Hjemmelaget tomatsuppe er noe helt annet enn pose-suppe – enkelt er det også! Lag denne som en liten forrett, lunsj eller middag. Om du lager den til middag bør du legge i noen kyllingbiter slik at den metter og varer litt lenger.
Dette trenger du:
- 1 ss smør
- 1 løk hakket
- 1 liten chili hakket
- 1 fedd hvitløk hakket
- 2 ss bladpersille hakket
- 4-6 tomater (bruk gjerne de som har blitt litt overmodne)
- 2 bokser grovhakkede tomater (gjerne økologiske)
- 1/2 liter vann pluss kylling-/ grønnsaksfond
- Littebitt sukker
Dette gjør du:
- Smelt smør i kjele og fres hakket løk, hvitløk, chili og tilsett til slutt de hakkede tomatene.
- Hell på kraft og bokser med tomater og la det hele putre i drøye 15 min.
- Tilsett hakket bladpersille, spar gjerne litt til pynt. Kjør suppa jevn med stavmikser.
- Smak til med litt sukker tilslutt – ellers vil du kjenne at suppa blir ganske syrlig basert på alle tomatene.
- Kok gjerne noen egg mens suppa putrer som du tilsetter ved servering.
Som tilbehør smaker det veldig godt med fiberbrødet. Denne miksen er sååå enkel å tilberede da det eneste du trenger for å bake dette brødet er:
- 1 pose fiberbrød miks
- 1 pose tørrgjør
- 3,5 dl vann
- og 1 liters brødform.
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, la brødet avkjøles før du skjærer i det. Og ha gjerne litt godt smør til
Dette er en enkelt, smakfull og herlig smårett. Riktig god fornøyelse!